Radosti gejevskega seksa

Knjiga za moške! O moških! Vse od A do Ž! Hit!

Založba Škuc je izdala slovenski prevod prenovljene in razširjene tretje izdaje Radosti gejevskega seksa, avtorjev dr. Silversteina in Picana. Uspešnico je prevedel Andrej Zavrl. Gre za več kot le prevod, saj so nekateri deli prirejeni slovenski stvarnosti, za kar so poskrbeli dr.Boštjan Mlakar, Brane Mozetič in Andrej Zavrl.

Gejevsko življenje je obravnavano celovito, iz različnih zornih kotov, brez nakladanja, moraliziranja, predvsem praktično, začinjeno s pravo mero humorja. Če se sprehodim po kazalu: Aktivec, Anus, Droge in seks, Dvignjena rit, Fafanje, Fetiš, Gejevske družine, Homofobija, Jahanje, Koprofilija, Lizanje, Medvedi, Odprte zveze, Okužba s HIV, Opolzko govorenje, Poročeni moški, Prostituti, Sekreti in temnice, SPB, Spolno nadlegovanje, Žlička … in še veliko več … na več kot 300 straneh.

Spletna prodaja: www.skuc.org/knjige/knjige.html

Če vas je dovolj v hlačah, pa stopite v knjigarno in jo prelistajte. Že slikce vas bodo zrajcale! Verjetno je nimajo povsod. Ne morete je zgrešiti, saj se že na naslovnici strastno poljubljata huda tipa!

Sebastos

Odlomka iz knjige:

ANUS

Kulturno spodbujeni strahovi številnim ljudem povzročajo nelagodje glede njihovih ritnih lukenj. Ta predsodek proti anusu je neutemeljen. Res je, da ga uporabljamo za izločanje, ampak to velja tudi za penis – kljub temu pa ta pomislek slednjemu ne odreka mikavnosti. Anus (zadnjik) ni zgolj avenija za izločanje, pač pa je tudi spolni organ. Je zelo občutljiv, ker je obdan z izjemno odzivnimi živčnimi končiči. Še več, anus se nahaja v bližini prostate, njeno draženje pa je zelo prijetno…

…Vseh sledov dreka se lahko znebimo z uporabo klistirja pred spolnim odnosom. Sleherna lekarna prodaja enkratne klistirje oziroma priročne plastične primerke v obliki žarnice. Večina rednih uporabnikov ima klistirje spravljene v kopalnici. Vendar pa se je treba vsakodnevni uporabi klistirja izogibati, ker lahko povzroči psihološko odvisnost in/ali fizično poškodbo tankega črevesa. Ljudje, ki ravno začenjajo eksperimentirati z analnim seksom, se včasih bojijo, da jim bo vtikanje velikega tiča v anus raztrgalo kožo; vendar bosta primeren lubrikant in sproščanje preprečila bolečino in poškodbo (glej Prvič).

Bolj izkušene moške pogosto skrbi, da bo ponavljajoče se pofukanje v njihovi ritni luknji povzročilo izgubo mišične napetosti. O tem problemu ni nobenih znanstvenih raziskav, zdi pa se, da so tovrstni strahovi najbrž neutemeljeni in utegnejo prikrivati občutke krivde (glej Krivda). Sem in tja lahko srečamo geje, ki omalovažujejo doseganje seksualnih užitkov preko anusa. To je lahko posledica nizkega samospoštovanja, ki ga sproža staromodno prepričanje, da so pofukane samo ženske. To je žalitev lastnega telesa pa tudi zgodovinska zmota, kajti moški v svojih ritnih luknjah odkrivajo užitke že vse od časa jamskega človeka, o čemer se lahko poučimo iz starodavnih slikovnih zapisov.

AKTIVEC

Če si poznan kot aktivec, ti to lahko koristi pri spoznavanju potencialnih seksualnih partnerjev (glej Pasivec). Tisti, ki jih pasivni položaj ne zanima, se bodo namreč sami umaknili, drugi, ki pa jih zanima, bodo to dali vedeti. Ravno tako je dobro, če že na začetku poveš, kakšne so tvoje spolne preference, kadar pišeš oglas ali spoznavaš ljudi po spletu (glej Seks oglasi; Profili; Štrikanje po spletu). Če si aktivec, to še ne pomeni, da si bolj zaželen kakor pasivec. Prav tako nikjer ne piše, da moraš togo vztrajati v tej vlogi oziroma da ne moreš biti pofukan, če si tega zaželiš. Če seksaš varno, lahko glede na položaj ali partnerja povsem neovirano izmenjavaš vlogi aktivca in pasivca (glej Versatilnost).
Pa vendarle med aktivci in pasivci obstajajo razlike. Aktivec, na primer, se zdi kot zaščitnik in nadzornik, nekdo, ki prevzame večji del vodenja, usmerjanja ter odgovornosti. Ironija je v tem, da sta bili vlogi pasivca in aktivca pred gibanjem za pravice gejev, ko so geji tičali še globlje v klozetu, ostreje razmejeni kakor danes, ker so geji mislili, da morajo privzeti nespremenljive vloge. V nekem pogledu je šlo za zrcaljenje heteroseksualnega igranja vlog, kjer je pasivec prevzel bolj ženski podobno vlogo, aktivec pa je bil moški (glej Gibanje za pravice gejev). Izraza butch (možati gej) in femme (poženščeni gej) so geji še do konca šestdesetih pogosto uporabljali za označevanje samih sebe. Še danes nekateri geji in lezbijke uporabljajo ta dva izraza, kar pa prav tako razloži uporabo ženskega zaimka ona, ko je govora o drugem geju.
Objave spominov in intervjujev z geji, ki so se razmahnile v zadnjih desetletjih, te razlike dobro razjasnijo. Femmes so živeli bolj ali manj javno gejevsko življenje. Oblačili so se v “ženske” hlače in v puhaste puloverje iz moherja; njihove pričeske so bile nedoločljivega spola. Pogosto so bili naličeni. In svojo svobodo so drago plačali: hudo so jih namreč diskriminirali, in to celo drugi geji (glej Poženščenost). Delali so v specifično gejevskih poklicih, kot so frizer, gledališki kostumograf in opremljevalec stanovanj, ali pa so opravljali slabo plačana dela v majcenih gejevskih getih kot odrski plesalci, natakarji in prodajalci. Ravno nasprotno pa je možati gej lahko opravljal katerikoli poklic, od smetarja do generalnega direktorja, saj je dajal vtis, da je strejt. Nikdar si ni dovolil kakšne “poženščene” besede ali dejanja, razen kadar se je sprostil pod vplivom alkohola ali drog, pa še to samo v najvarnejših gejevskih družbah. V nasprotju s femme je butch lahko popolnoma prosto izbiral, kje je želel živeti in delati.

Odlomka dodal Iztok K. Knjiga je izšla konec leta 2008. Prispevek smo objavili januarja 2009.

 • Share/Bookmark
 

13 odgovorov na “Radosti gejevskega seksa”

 1. garry  pravi:

  Prvi slikci bi lahko rekli: “kurc te gleda!” ;-)

 2. ikarus  pravi:

  @garry
  Jaz včasih dodam:
  …s kište sladoleda z Bleda… :-)

 3. biksen  pravi:

  pokončna zenica, garry, mačje oko. ali pa vzami malo drugače in ugotovi, da se iz tega pogleda bere želja. lahko bi bil tudi en zadek. čist preveč gol za tebe, oblika bi pa bla, ne?

 4. ikarus  pravi:

  Ja ja, “životinjsko carstvo”!
  Če se ne motim, imajo tudi kače takele učke.
  Tole bi bil lahko enooki piton(ček).
  Iztok, pošlji še kakšno slikco iz te serije, da bomo videli ali je piton ali …ček.

 5. biksen  pravi:

  ikarus, pozabi na pitona. ja, baje je lahko je zelooo velik, a je z njim čisti dolgčas. enkrat na mesec za akcijo, ko mu moraš dat nekaj živega za pogoltnit, vmes se pa ne premakne. leži in smrdi. to je samo za goste strašit. mačji rod je boljši. taki mehki topli kosmati zverinkoti. in v mnogo modelih: mucek, maček, mačkon, panter, tiger, lev…

 6. garry  pravi:

  Jao fanta, vsekakor sem videl tudi zadnje obline v tej slikci, ampak ob tem sem se najprej spomnil na slikco ki je pred leti krožila po mailu ;-) Ko je bila prilimana prava zenica ;-)
  Vsekakor se strinjam, da so mački veliko bolj elegantni in zanimivi kakor pitoni ;-)

  Edin če se piton skriva v boksarcah potem je pa druga zgodba :-P

 7. ikarus  pravi:

  @biksen, garry
  Vidim, da zoologija za vaju sploh ni španska vas.
  Ja, ja, sem že izkusil,(pre)velikim kačam včasih manjkata tista življenska radost in pokončnost!
  Mam doma enga krasnega zverinkota, mačka.
  Pred nekaj dnevi je prišel ves zdelan, pa en del ušeska mu manjka…

 8. Marko  pravi:

  Sem prebral in v bistvu prav nič posebnega. Še enkrat polno hvale, kaj se je pripravlo, kok je nujn in potrebn …. Lahko bi že po predstavitvi na Metelkovi sklepu, da ni nič posebnga, ampak sem se pregovoru in kupu, da vidim razliko od originala. Mi je žal zato. Pa saj avtor tudi s svojimi “recenzijami” v Narobe kaže, kaj je zanj kvaliteta in kaj ne. Original je zagotovo veliko boljši od tega slovenskega izdelka, ki ga je avtor naredil na koncu. Morda pa je bil čas drugačen, ko sem bral original. Prevod pa tudi ni prilagojen naši sodobnosti.

 9. garry  pravi:

  Ike, ti že veš o čem govoriš.
  Ja mački so prav hudi, k se ej naš gonil je naskočil vse kar ej bilo mačjega. Tud druge mačke ;-)

 10. Radosti gejevskega seksa | Isteri Puas 18SX Only  pravi:

  [...] Excerpted from:Radosti gejevskega seksa [...]

 11. glavca glavca  pravi:

  Pitonček!? :D Fantje, vi pa imate domišljijo! :D Iztok K

 12. rener  pravi:

  jst sm jo prebral in je zakon

 13. Taka  pravi:

  Bo treba prebrat. Sliši se zanimivo! :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !