Zakaj Družinski zakonik?

Najnovejša LGBT-kampanja z Irske sporoča, zakaj mora obstajati pravica do posvojitve partnerjevih otrok, ne glede na to, katerega spola je partner.

YouTube slika preogleda

Organizacija Marriage Equality je kampanjo pripravila na podlagi raziskave o tem, kaj predstavlja največjo oviro v vsakdanjem življenju civilnih partnerjev in njihovih otrok. Na Irskem namreč kljub uzakonitvi civilnih partnerstev oseba še zmeraj ne more posvojiti partnerjevega otroka, če je partner istega spola.

V Sloveniji je to že mogoče na podlagi interpretacije trenutno veljavnega Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Nov družinski zakonik pravico do posvojitve partnerjevega otroka zgolj izrecno artikulira, vendar je kljub temu sprožil nerazumljivo paniko določenih skupin.

Domen

P.S.: To ni prvi všečen spot irske organizacije Marriage Equality. Enega smo na Glavci objavili že prejšnji teden.

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Zakaj Družinski zakonik?”

  1. d.  pravi:

    Slabo mi rata, ko berem članek na rtvslo glede Blažiča in zaidem med komentarje, ker pač .. kljub vsemu me še zmeraj ni izučilo in sem radoveden – upam, da se je pa mogoče tekom ene noči nekaj čudežnega zgodilo in nas ljudje po novem sprejemajo. Namesto tega ugotovim, da živim v ogabni državi, med ogabnimi državljani in vedno bolj se bojim da tudi na ogabnem svetu. Sram me je, da sem človek – bi bil raje žival, ker ti komentarji so enostavno žalostni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !