Tako zdaj jadram v ekstrem

Obsesija se menja iz dneva v dan. Bruc, knjižničar, španec, nogometaš, debater, aktivist, inštruktor za jogo, natakar, geek, francoz, stari prijatelj, blondinec s tifle, kofetkar … sigurno sem koga pozabil. Preveč vas je, a v resnici nobeden pravzaprav ni. Če ne drugega, je vse skupaj vsaj neverjetno zabavno. Spoznavam, da so v tem svetu drugačna pravila. Večino dojamem takoj, za nekatera bi pa rabil učitelja. Kot tak otrok sem! No ja, ne ravno otrok. Prej potreben najstnik. Čisto preveč potreben.

In tako sem štiri mesece kasneje sedel v isti kavarni in še vedno pisal isto zgodbo. Nihče je še ni prebral, vsaj ne zares. Začel je padati dež. Dekleti v kotu sta se hihitali in greli z metinim čajem. Tako prekleto znani sta mi bili. Kot brat, kot branjevka, ki me vsako jutro in somrak dobrovoljno pozdravi ter kot fantje, ki se mi vsako noč prikradejo v zavest. Po oknu so drsele kapljice, ki so risale moj odsev. Velike zelene oči so žgale več kot očitno resnico. Nepremišljeno sem šel prehitro in predaleč, a še vedno ne do konca. Morda pa, do konca začetka.

Žan

 • Share/Bookmark
 

11 odgovorov na “Tako zdaj jadram v ekstrem”

 1. asteroid  pravi:

  Moj nickname je “blondinec s tifle”? Lahko bi bil malo bolj izviren … :)

  Drugače pa … res imaš VELIKE zelene oči. Meni so všeč ;)

 2. Bubika  pravi:

  Ob branju drugega dela sem se spomnila na knjigo Večno bojno stanje, poznaš? :)

  “”Petnajst let kasneje sem sedela v lezbični kavarni in brala svoje zgodbe in ko sem pogledala skozi okno, je na drugi strani stal zamaskiran fant, ki je v rokah držal kamen in baklo. Naslednji dan smo se lejzbijke vrnile nazaj na svoja mesta ob šanku in na svojih mestih smo obsedele tudi potem, ko je padla prva molotovka, pa druga, in sedele smo, ko so domoljubno prepleskali pročelje z vsemi slovničnimi napakami vred. Tako sedimo vsak dan, pišemo svoje zgodbe, jih beremo in ni zadosti kamenja na tem svetu, ki bi to lahko spremenilo.”"

 3. Gaber  pravi:

  Mali potrebnež, odpel bom gumbke na karirasti srajci. Raztrgal majico. Kako vzdržljivi sta tvoji bradavički.? ;) Jao! Trd sem. V pisarni. Vsem grem pokazat. :) Jokaš?

 4. d.  pravi:

  ..ta slovenija je čist premajhna!

 5. Žan  pravi:

  @asteroid :) Se bom novega spomnil, obljubim!
  @bubika Sem jo že prebral ja. Super knjiga.
  @Gaber Am. :) Še nisem imel problemov z njimi. Jokal sem pa včasih veliko, zdaj pa že dolgo ne. Mogoče bom kdaj za tabo. ;)
  @d. Premajhna za kaj? :)

 6. Gaber  pravi:

  Pacek sem. ;) Ti pomočiš kazalec desne roke v kavo. Kaplja se drži blazinice. Ko se bližaš mojim ustnicam. Prisloniš ga na moj jezik. In jaz te pojem. Opiši svojo ritko. Prosim. :P

 7. pointblank  pravi:

  Jaz bi prebrala tvojo zgodbo, če lahko :) Drugače si to ti na sliki?

 8. Taka  pravi:

  Gaber vedno poskrbi za dinamiko člankov! :D Go Gaber! :D

 9. DaDa  pravi:

  Ja, Žan… Kdaj bom pa jaz lahko prebrala tiste tvoje zgodbe, ki niso za “javnost”? ;-)

 10. Žan  pravi:

  @Gaber Khm. Besede bi ji delale krivico. :D
  @pointblank Mogoče sem pa res :)
  @Taka Nisem prepričan, če beseda dinamika pravilno oriše to kar počne Gaber :)
  @DaDa Ko bodo dokončane, jih boš lahko prva :)

 11. Grablje  pravi:

  Očitno samo jaz ne štekam zapisa :(

  Najprej pišeš o prepoznavanju gejčkov, potem pa nekaj tretjega.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !