Festival gejevskega in lezbičnega filma

Filmi letošnjega festivala se bodo vrteli v Slovenski kinoteki v Ljubljani, v Celju, na Ptuju in v Kopru. Pri izpeljavi festivala v Kopru sodeluje tudi Društvo DIH. Nekaj filmov smo na Glavci že predstavili, celoten program si lahko ogledate na tej povezavi 27. FGLFja.

Organizatorji festivala se letos soočajo s finančnimi težavami, zato so pred časom zaprosili za pomoč.

ZAHVALA ZA POMOČ FGLF

Sodelavke in sodelavci 27. festivala gejevskega in lezbičnega filma se zahvaljujemo vsem, ki so doslej prispevali donacije ter tako pripomogli k delnemu kritju stroškov. Doslej se je na računu za namene festivala nabralo 335 evrov (povprečna donacija je bila 35 evrov), kar pomeni že korak naprej na poti k izvedbi letošnjega festivala.

Naj še pojasnimo, da najem filma oziroma pravice za njegovo predvajanje povprečno stanejo okoli 400 evrov, posebej pa se zaračuna še transport filma, ki znese okvirno 200 evrov. V zadnjih letih poskušamo večino filmov predvajati s slovenskimi podnapisi, tako da je skupaj s podnaslavljanjem celoten strošek enega filma približno 800 evrov. Takih filmov je letos dvajset, saj se jih bo nekaj predvajalo brezplačno. K osnovnim stroškom za kritje predvajanja filmov je treba prišteti še stroške kataloga, plakatiranja, prenočišč in letalskih vozovnic za goste – letos gostimo švicarsko režiserko Sylvie Cachin iz Ženeve, južnoafriško plesalko, filmsko producentko in aktivistko Mamelo Nyamzo iz Capetowna ter britanskega režiserja in vsestranskega umetnika Rikkija Beadle-Blaira iz Londona.

Po sedanjem stanju naj bi imeli prihodkov 14.000 evrov, potrebovali bi jih vsaj še 6.000 za kritje najbolj urgentnih stroškov – če dela festivalske ekipe sploh ne štejemo!

Situacija ni samo alarmantna, ampak tudi žalostna, saj FGLF po vseh dolgih letih, 27-ih letih prikazovanja filmov in statusa najstarejšega tovrstnega festivala v Evropi, doma še vedno ni dosegel tovrstne veljave, predvsem pa mu niso omogočene razmere, v katerih bi bil zagotovljen vsaj malo boljši minimum njegovega funkcioniranja.

Zato se zahvaljujemo vsem, ki ste donirali za festival in tako nedvomno pokazali, da tudi pri nas glbt-solidarnost velja! Hkrati vas prijazno naprošamo, da še naprej prispevate po svojih močeh in se seveda udeležite čim več filmskih projekcij in spremljevalnih dogodkov na letošnjem festivalu.

Ekipa FGLF

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !