Izgubljeni prijatelj

Še nedavno tega sem imel gej prijatelja, ki sem ga videl kot svojega najboljšega. Spoznala sva se na Facebooku. Vedel sem za njegovo usmerjenost. Verjel sem, da če se ne bova veliko razlikovala, se bova tudi sprejemala za takšna kot sva. In sva tudi se. Veliko sva se družila in izmenjevala prigode. Vse dokler mu nisem povedal, da sem pred kratkim bil s punco.

Svoje spolne usmerjenosti nikoli nisem pogojeval na podlagi spola, čeprav je precej jasno, da so mi fantje veliko bolj pri srcu. Tu in tam se je tekom časa pojavila tudi kakšna punca, s katero bi lahko bil brez zadržkov. In tako se je pojavila tudi sedaj. Skupaj sva preživela nekaj krasnih noči, o katerih sem skušal povedati tudi svojemu prijatelju.

Čakalo me je presenečenje. Nepričakovano sem naletel na zid neodobravanja in jeze. Prijatelj ni nikakor hotel slišati nobenih pojasnil. Zanj sem bil nepopravljiv konformist, sledeč željam in pritiskom svoje okolice. Dezerter v vojni za pravice gejev in dokaz vsem homofobom, da geji ne obstajamo. Dokaz, ki ga je bilo treba uničiti. Nato tišina. Jesen je umrla v zimo.

Dolgo časa že nisem slišal od njega. Še zmeraj mi je hudo. Seveda se je opravičil za besede, ki jih je izrekel v afektu, a sporočilo je ostalo v vzdihih in pogledih. Očitno je bilo, da me je počasi scefral na koščke in zakopal nekam v oddaljen kot svojega spomina. Še zmeraj mu pišem. Nima več časa za pijače, čeprav je pogosto v mestu. Bolečina bo otopela z daljšanjem premorov med mojim vprašanjem in njegovim odgovorom.

Včasih dobim le odmev. Včasih pa ne dobim ničesar. Moj glas se izgubi v praznini izgubljenega prijateljstva.

Jure

 • Share/Bookmark
 

10 odgovorov na “Izgubljeni prijatelj”

 1. Sakir  pravi:

  Take what you need to turn you on. ;)
  Zakaj bi se komformiru samo na en spol, če je kemija lahko pr obeh? Je pa biseksualnost največkrat prezirana in zaničevana pr obeh skupinah, strejtih in gejih…

  Pozab na kolega, sliš se kruto, ampak če ne more it čez neki tazga, potem sploh ni vreden, da ga smatraš za kolega. Nared prostor za tiste, k bojo sprejemal vse glede tebe, brez meodobravanja.

 2. Jure  pravi:

  To pa je težka stvar :D še zmeraj mi je namreč zelo pri srcu in redkokdo me je tako razumel. Vendar imaš prav. Moral bom iti naprej.

 3. nevenka nevenka  pravi:

  Jao, pa ne da so gayi heterofobi?
  Če si biseksualen, si pač biseksualen. Vsak po svoje.
  Prijateljstvo v osnovi ni spolno razmerje in ne bi smelo temeljiti na tem, kam si usmerjen.
  Takih prijateljev človek ne potrebuje, ker to niso.

 4. nevenka nevenka  pravi:

  Aja, še to? Redkokdo te je tako razumel?
  Jaz sem se tudi pred leti zaljubila v moškega, za katerega sem mislila, da mi je še od vseh na svetu nekako najbljižji, čeprav je bil precej čudaški v marsičem, ampak to moje ljubezni ni motilo, celo nasprotno. A me je razumel v resnici samo v fazi zapeljevanja, v prijateljski fazi. Čim je postalo bolj zares, je pa razumel samo še sebe.
  Eko. Tudi razumevanje se da odigrati in v komunikaciji dajati odgovore, ki jih nekdo pričakuje – ljudje se pač delajo, da so nekaj, kar niso, bi pa morda radi bili.
  Ni vse iskreno, kar tako izgleda.

 5. Jure  pravi:

  Se strinjam :D čeprav sva ugotovila, da imava res veliko stvari skupnih. Predvsem takih, za katere naju je bilo sram haha. Ne vem, zakaj bi mi dajal odgovore, ki bi jih pričakoval in zakaj mi tudi tokrat potem ni dal takšnega.

 6. Niko  pravi:

  Všeč mi je, da se boriš za prijatelje. Včasih jim moraš pustiti iti. Čeprav boli. Biseksualnost ljudem nabija strah. :)

 7. Marcel  pravi:

  Zveni nezrelo. Sam je diskriminiran od hetero populacije a se do biseksualcev enako obnaša. Jure, a si prepričan, da želiš takšne prijatelje?

 8. Jure  pravi:

  @Niko: hvala :) upam, da ga bo nenadoma zadelo in se bo zavedel, da mi veliko pomeni.

  @Marcel: ni me ravno diskriminiral, je pa ravnal precej čustveno. Opravičil se je, vendar bi raje nazaj njega kot pa opravičilo. Tudi prijatelji se motijo; treba jih je sprejeti za takšne, kot so. Ali pa jim vsaj razložiti situacijo. Nisem se še pripravljen vdati.

 9. jst  pravi:

  hm, a niste te slikce lihkar uporabli za en drug članek?
  a je suša :)

 10. Jure  pravi:

  moja slika je, uporabljena je bila za tri moje članke :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !