Od vročine se zvrti

Ne vem zakaj, ampak mislil sem, da bo v tem svetu lažje, da mi bo šlo bolje. Spoznavam ljudi in kmalu ugotovim, da so njihove zgodbe že vse prepletene. On je od njega, tisti je od onega in ta je zdaj z njim. Jaz sem pa tu, nekje na sredini, nespletena preja tkanine. Ko se enkrat prišijem, bom večno majhen del njih. Puščal bom odtise in moj odmev se bo slišal daleč v prihodnost. Za začetek sem namenoma izbral nekoga od zunaj, toda njega kmalu ne bo več in sčasoma bom moral postati eden izmed zaznamovanih ter všitih v skupno blagó slovenske scene in vseh njenih šivov. Se vam zdi, da je že čas?

Vaši pogledi mi talijo kožo in tako se, kot voščena sveča, topim v neskončnost. Vsak, ki me sreča, me ustvari drugače, kot bog. Nihče pravzaprav vedoč, kaj hočem postati. Okoli mojih ostankov se začnejo gojiti žuželke. Ščurki se brez premislekov hranijo z mojo esenco. Vase me sprejmejo brez vprašanj ali pogojev. Postajam del njih ter oni postajajo del mene. Skupaj kujemo novo bitje, takšno, ki ga svet še ni videl. Rastem v višine in naenkrat zopet stojim na svojih nogah. Na pogled isti kot prej, vendar očitno popolnoma drugačen. Preobrazba je sijala v mojih očeh in mi oblivala telo. Končno pripadam, pa tudi če sem moral postati insekt. Na dlani mi je sedelo poslednje ščeme. Pomežiknilo mi je, rečem vam. Nežno sem ga pobožal, potem pa z užitkom pojedel in tako dokončal krog.

Žan

 • Share/Bookmark
 

13 odgovorov na “Od vročine se zvrti”

 1. Gaber  pravi:

  O čem ti razmišljaš v tvoji mali buči. Kam hočeš lubčka, potrebnež mali? :P

 2. kramarka  pravi:

  Vidim, da si v kratkem bral Kafko :) Drugače me pa tvoje pisanje me vedno nasmeji.

  Lubček**

 3. za dz  pravi:

  Žan, fajn pišeš :)
  imam pa mimo tega vprašanje za glavco: ali tole na slikci na povezavi http://glavca.blog.siol.net/files/2012/01/ZA1.jpg obstaja kot priponka in se jo da kje kupit in nosit?
  hvala

 4. d.  pravi:

  nismo vsi od nekoga in z nekom…nas je kar nekaj od zunaj. Sam sem imel skoraj same take ;) Mi tudi ne diši, da mi je nekdo všeč in potem začenjam poslušat s kom vse je bil in bla bla bla…premajhna je ta Slovenija za gay populacijo..

 5. Žan  pravi:

  @Gaber Na popek. Kam pa ti? ;)
  @kramarka Kafka mi je vedno bil všeč. :) Hvala!
  @za dz Hvala! Za priponko pa ne vem. :(
  @d. Kje jih pa najdeš? :) Mene isto to moti, ampak se mi zdi, da bo to počasi preprosto treba sprejet.

 6. Miha  pravi:

  Po mojem je “nescenskih” fantov precej več, kot si predstavljaš, jih je pa teže najti, ker niso vsi zbrani v soboto zvečer na enem mestu. Ampak kdor čaka, dočaka. Vsaj upam. :D

  Aja, kako si se sploh mislil prišiti?

 7. Gaber  pravi:

  Jao, potrebnež mali. Jaz ne bi poljuba. ;) Kakšni stopalci imaš? :P

 8. glavca glavca  pravi:

  @Za dz: Za zdaj je to virtualna priponka. :P

  http://www.picbadges.com/za-druzinski-zakon/2444009/
  ali
  http://sl-si.facebook.com/zavsedruzine

  Iztok K

 9. Žan  pravi:

  @Miha Prišil bi se tako, da bi bil z nekom, ki je prepleten s temi vezmi. Ti tudi čakaš?
  @Gaber Kaj pa hočeš? Stopalci nista tako mali, ravno prav veliki. :)

 10. Miha  pravi:

  Aha, prej sem si predstavljal, da se boš prepustil razuzdanemu življenjskemu slogu. :D Če najdeš resnega fanta, bi prej rekel, da njega odtrgaš stran, kot da sebe prišiješ. Pa saj ni bistveno.

  Ja, čakam. Najprej sem se trudil najti fanta, ampak sem ugotovil, da na silo ne gre nič. Razni forumi in spletni portali niso ravno po mojem okusu, roza žurke tudi ne. Na izbiro imaš kopico gejev in moraš med njimi najti nekoga, ki ti je všeč. Taka selekcija je zame prenaporna. Raje bom v vsakdanjem življenju iskal ljudi, ki so mi všeč. Če imaš srečo, lahko najdeš pravega fanta, drugače pa “vsaj” prijatelja.

 11. Gaber  pravi:

  Hočem videti, kakšen nagec si. :P

 12. Žan  pravi:

  @Miha Upam, da ga najdeš. :)
  @Gaber Quid pro quo ;)

 13. Miha  pravi:

  Hvala, enako. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !