Moja slika vsak dan bolj bledi

Konec februarja grem v Nemčijo. Za eno leto naj bi bil EVS prostovoljec. Ta novica, skupaj s priznanjem, da sem gej, je starša porinila čez rob in tako sem ob devetih zvečer s kovčkom v roki, z brnenjem v ušesih in s solzami na licih čakal vlak, ki ni nikdar prišel. Dolg dan mi je izpral lesk iz oči. Prihodnosti me še nikoli ni bilo tako strah, priznam. Očitno moraš res paziti kaj si želiš, ker nikoli ne veš, kdaj se lahko uresniči. In zdaj, ko se je, se mi tresejo kosti. Ampak hkrati sem vznemirjen, ekstatičen. Potenciala je neskončno, propad se zdi skoraj neizbežen. Pisati ne bom odnehal, ker brez tega pač ne morem. Moje zgodbe bodo vedno vaše in nekako imam občutek, da bo naslednjih nekaj še posebej zanimivo živeti.

YouTube slika preogleda

Hodim po tvojih stopinjah, ker mislim, da me bodo vodile do jaza, ki bo dovolj dober zate. Začnem pri preprostih stvareh, ki so vidne vsem. Nadaljujem s tistimi, ki si mi jih zaupal, ko sem ti sedel v naročju in se igral s tvojimi ustnicami. Počasi se dokopavam do tvojega bistva. Na sledi sem ti, čutim te že. Skoraj tako močno, kot tisto noč v tvoji sobi. Včasih še vedno sanjam, da sem ostal in se ti prepustil. Sanjam kako bi me slekel in kako bi jaz tebe. Sanjam o občutku, ko bi se prvič zaril vame in o pohotnem ječanju, ko nama bi skupaj prišlo. Sanjam o vsem, kar bi lahko bila in morda nekoč celo bova.

Žan

 • Share/Bookmark
 

9 odgovorov na “Moja slika vsak dan bolj bledi”

 1. FluroscentnaZelva  pravi:

  Go girl go! Pogumno naprej!
  Tudijaz razmišljam o EVS-u. Kam pa greš, mislim k kateri organizaciji?
  LP Želva(k)

 2. Filip  pravi:

  Ha! Jaz sem pa končno ugotovil, kdo je ta tvoj skoraj prvi :)

  Pa si res dobro premislil vse skupaj? Mislim iti za eno leto. Kaj pa faks, priajtelji, družina … ?

 3. Gaber  pravi:

  Zdaj sem pa žalosten. Solze, ki počasi polzijo po tvojih ličkih. Jaz bi bil s tabo nagec. In te ogrel. Ljubosumen sem na tistega, o katerem pišeš. Ti mene ne smeš spoznat. Zmešal ti bom glavo. In srce. :P In v tvojih gatkah vihar. ;)

 4. Žan  pravi:

  @FluroscentnaZelva Prostovoljec bom pri SCI Germany, partnerska organizacija slovenskega Voluntariata.
  @Filip Čestitam. :) O tem premišljujem že dolgo in mislim, da je trenutno pravi čas zame, da se lotim česa takšnega. Če bo pa dejansko tako, ti bom pa lahko povedal, ko pridem nazaj. :)
  @Gaber Ne bodi žalosten, jaz nisem več. :) Ljubosumen si pa lahko malo. ;) Glede viharja pa sploh ne dvomim.

 5. Domen  pravi:

  Veliko lepih trenutkov v Nemčiji ti želim. Mislim, da je tale EVS res dobra priložnost za mlade in verjamem, da bo tudi zate. Seveda ne smem pozabiti na čestitke za outiranje. Lepo se imej.

 6. Gaber  pravi:

  Včasih zelo razmišljam, kaj bi meni rekla moja mama. In oče. Včasih. Čeprav, ti bi se lahko hvalil okrog. Če bi te jaz prvi dal dol. :P To bi bilo lepo. :P

 7. marela  pravi:

  Čestitam za Nemčijo. Upam, da ti bo res nepozabna izkušnja in da tam spoznaš nekoga, ki te bo še bolj spravil ob pamet kot ta tvoj zdajšni :)

 8. Žan  pravi:

  @Domen Hvala, bom skušal to priložnost čim bolj izkoristiti.
  @Gaber Kaj pa misliš, da bi rekli? Mislim, da bi se lahko ti veliko bolj hvalil kot jaz. :D
  @marela Hvala!

 9. moonboy  pravi:

  Novo okolje, nove priložnosti, nove izkušnje so zmeraj nekaj pozitivnega. Jaz mislim, da prostovoljstva ne boš obžaloval, ti pa vseeno želim vso srečo v Nemčiji.
  Prosim, ne uporabljaj besede “priznanje, da sem gej”. Saj nisi ničesar kriv, da bi moral to priznati. Razkritje je toliko lepša beseda. :) In seveda čestitke ob razkritju. Upam, da se bodo starši kmalu pomirili.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !