Nova številka revije Narobe

V novi številki Narobe lahko preberete veliki intervju z dr. Anjo Kopač Mrak in mag. Ano Vodičar o Družinskem zakoniku. O vlogi bioetike – in njeni zlorabi – v drugem velikem intervjuju razpravlja dr. Friderik Klampfer.

Osrednja tema tokratnega Narobe je posvečena policiji in njenemu ukvarjanju s homofobičnim nasiljem. Ne spreglejte tudi zapisa o položaju GLBT znotraj gibanja 15. oktober. V Te(r)oriji se pustite podučiti o partnerstvu in nasilju v istospolnih partnerskih razmerjih. Ne spreglejte tragikomične zgodbe Avstrijca in Hrvata, ki sta se registrirala v Avstriji. Svoje izkušnje s »poroko« opisujeta v zgodbi »Pedri, eksplozivi, poroke in meje«.

Narobe je bil tudi na koncertu Janis Ian in v »pedrskem muzeju« v Berlinu. Pišemo tudi o tem, kaj se splača brati, poslušati in gledati … Suzana Tratnik, Eva Gračanin, Mitja Blažič in Luka Pieri pa v svojih kolumnah oziroma komentarjih kritično, hudomušno in lucidno opazujejo svet okrog sebe. Pet dobrih je predlagala babica Maja Lupša.

Tiskani Narobe je dostopen na običajnih mestih (uradno lansiranje bo v soboto, 25. februarja, v Roza K4), v spletni, pdf in flash različici pa je dostopen na www.narobe.si.

Želimo vam prijetno branje! Roman

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Nova številka revije Narobe”

  1. vilibald  pravi:

    Odlična revija. Pohvale vsm ustvarjalcem! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !