10 krat ZA

Na spletni strani http://www.semza.si/ so zapisali: Gibanje za Družinski zakonik smo koordinacija civilno-družbenih organizacij in političnih strank, ki se je po vložitvi podpisov za razpis referenduma o Družinskem zakoniku, združila z namenom, da na referendumu podpremo Družinski zakonik, ki ga je Državni zbor sprejel 16. 6. 2011. Prepričani smo namreč, da je Družinski zakonik primeren odziv države na stanje v slovenski družbi.

Naša podpora Družinskemu zakoniku izhaja iz njegovega osrednjega cilja, to je izboljšanje položaja otrok v vseh družinskih razmerjih. Sodobni demokratični procesi, ki svojo moč črpajo iz temeljnih človekovih pravic in svoboščin, nam vedno znova razkrivajo, da se pod navidezno plastjo enolične družbe skrivajo različne oblike človekovega sobivanja. In te, čeprav različne po obliki, v svojem jedru nosijo tisto, kar nam je vsem ljudem skupno – potrebo po varnosti, toplini, spoštovanju, ljubezni – potrebo po družini.

Družinski zakonik gradi na spoznanju, da je družina tam, kjer je otrok, in da morajo imeti vsi otroci enako varovane pravice, še posebej tako, da imajo njihovi biološki ali socialni starši enakovreden status ter enake pravice in obveznosti. Družinski zakonik je kompromisna rešitev, ki upošteva vse vrste družin in življenjskih slogov. 10 razlogov za zakonik – 10X ZA

V Gibanje za družinski zakonik se združujejo različne civilno-družbene organizacije, parlamentarne in neparlamentarne stranke, ki podpirajo družinski zakonik. Med njimi je tudi Kampanja za vse družine, v kateri sodeluje Društvo Dih.

Iztok K

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “10 krat ZA”

 1. podpornik  pravi:

  Kakšna pa bo kampanja, da bi se zagotovilo sprejetje Družinskega zakonika?
  Glede na razne homofobne komentarje, ki krožijo pod članki (RTV, PožarReport) žal težko verjamem, da bo zakonik sprejet. Poleg tega bo referendum v nedeljo 25. marca, ko je materinski dan. Večina tistih, ki hodijo v Cerkev, se ga bo po navodilih župnikov udeležila z namenom, da obrkožijo PROTI. Ali smo v Sloveniji res pod tako velikim vplivom Cerkve? Ali smo slovenci res tako lahko naivne ovčice, ki se pustijo voditi s pomočjo manipulacij in laži? Ali bomo v 21. stoletju še vedno dopustili vpliv organizacije, ki je skozi celotno zgodovino zaničevala človekove pravice? Četudi se bo zbralo na kupu ne vem koliko strokovnjakov s področja sociale, psihologije, psihiatrije ne bodo nekateri nikoli spremenili svojih mnenj in uvideli kaj dobrega prinaša Družinski zakonik.
  Naj se v tej kampanji kot v Italiji izpostavi tiste latentne geje, ki najbolj pluvajo po homoseksualni populaciji z namenom odvrniti pozornost od sebe ali potešitve sramovanja samega sebe. Ampak to bi morda bilo že spuščanje na njihov nivo? Kako pa jih drugače utišati?

 2. doc.dr.Mlakar  pravi:

  Predvsem je pomembno, da javno izražamo podporo zakoniku in da se seveda udeležimo referenduma. Sam čakam, da mi dostavijo priponke “ZA družinski zakonik”, ki jih bom nosil v službi, tako pred pacienti kot študenti. Priponka sodi tudi na vaš FB profil itd. Veliko majhnih korakov nas tudi popelje do cilja! Prepričan sem, da bomo zmagali!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !