Polje še nikdar ni tako dišalo

Poslednje dni si dovolim več, ker jutri grem. Vrgel se bom v neznano, v brezno vsega, kar je nekoč lahko. Pustim se zapeljati in če me zamami, se odpeljeva kam dlje, a še vedno ne do konca. Z vsako novo napako počasi postajam fant, ki sem prisegel, da nikoli ne bom. Sovražil sem vse, kar je simboliziral in vse, kar je počel. Zdaj je pa naenkrat tu, pred mano, z nasmehom na obrazu, ker ve, da je zmagal. Pa vendar tega fanta ne preziram več. Še več, nekako mi je bolj znan, bolj podoben, kot tisti prejšnji. Nisem se spremenil, samo bolj pristno sem postal to, kar sem vedno bil.

Pogledam levo. Pogledam desno. Dve različni poti, dve edinstveni življenji. Vsaka noga briše začetek enega potovanja. Robova sta groba, hrapava, skorajda nedoločna. Tu stojim, zmrznjen v času. Okamnel med preteklostjo pred katero bežim in prihodnostjo, ki me je strah živeti. Vesolje me poriva naprej. Posiljuje me s spoznanjem, da bom moral kmalu odrasti. Bojim se, da če ne stopim trdno na eno stran, se bom preprosto sesul na tla in tam zgnil. Ne morem naprej. Nočem. Zato z grmečim krikom skočim v zrak. Kjer pristanem, je gotovo, kjer mi je usojeno, da sem. Morda mi pa zrastejo krila in poletim. Kaj pa vem.

Žan

 • Share/Bookmark
 

8 odgovorov na “Polje še nikdar ni tako dišalo”

 1. Krisss  pravi:

  Zelo dobro napisan prispevek. Žan sanjač. :) Zrel sanjač.

 2. tomy  pravi:

  Veliko lepih dogodivščin v Nemčiji :) A to na sliki si ti?

 3. Matevž  pravi:

  Kot vedno, sem nad tvojim pisanjem navdušen. =)
  Želim da ti uspe vse kar si želiš in da te ta velika izkušnja obogati kolikor se le da. =]

 4. Gaber  pravi:

  Dve črni grivasti buči. Ti in jaz. :P Potrebnež, jaz bi rad, da si prihodnjič ves nagec. Jao! Tvoji bradavički! Am. Jaz bi tebe dal v žličko. Kam greš, potrebnež mali?

 5. Žan  pravi:

  @Krisss No ja, ne še čisto zrel. :)
  @tomy Hvala! Sem ja.
  @Matevž Hvala!
  @Gaber Grem v Nemčijo – Bonn. Eno leto naj bi bil prostovoljec. Pariz je čisto blizu. ;)

 6. Anonimnež  pravi:

  nice! kdo te je pa sliku?

 7. Lanek  pravi:

  Boš še vedno pisal za Glavco? V Nemčiji se ti zna zgoditi precej zanimivih stvari. :D

 8. DZ  pravi:

  samo off topic.. nekako ne vem glede tega referenduma o družinskem zakoniku. gledam post, tam samo eden komentar, v vseh ostalih prispevkih pa se jih vedno dosti nabere. naj se še začne kakšna debata okrog novega zakonika, tega je potrebno podpret v družbi med istospolnimi, saj se gre tudi za socialne pravice, četudi nimate otrok.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !