Naj tvoja izkušnja šteje

Vabimo te, da sodeluješ pri EVROPSKI LGBT RAZISKAVI

Poleg občasnih poročanj o diskriminaciji lezbijk, gejev, biseksualnih in trans (LGBT) oseb so v EU zbrali zelo malo primerljivih podatkov o vsakodnevnih izkušnjah LGBT osebz diskriminacijo. V odgovor je Agencija Evropske unije za temeljne pravice (FRA) lansirala sploh prvo spletno raziskavo, ki poteka po vsej Evropski uniji in s katero bodo poskusili dobiti natančno predstavo življenja lezbijk, gejev, biseksualcev in trans oseb (ki so stari 18 let ali več) in s katero bi radi zajeli njihove izkušnje. Raziskava pokriva 27 držav članic EU-ja (vključno s Slovenijo) in Hrvaško.

PROSIMO, SODELUJ – KLIK ZA RAZISKAVO: http://www.lgbtsurvey.eu/

Ker je to prva taka raziskava v EU-ju, bodo rezultati podprli razvoj politike enakopravne obravnave LGBT oseb v Evropski uniji in ki bi morala še več let oblikovati dnevni red. Na podlagi rezultatov bodo nacionalni in evropski oblikovalci politike, kot tudi nevladne organizacije lahko bolje usmerile svoje strategije nagovarjanja in dejavnosti v podporo LGBT skupnosti, da naj živijo in se izražajo svobodno v okolju, ki ne diskriminira.

Raziskava je povsem anonimna (na noben način se ne hranijo podatki o sodelujočih in njihovih sejah). Raziskavo izvaja Gallup, strokovno raziskovalno in svetovalno podjetje. Da bi bili rezultati merodajni, se evropska LGBT raziskava zanaša na sodelovanje velike in raznolike skupine lezbijk, gejev, biseksualcev in trans oseb iz vsake države. Zato je za uspeh raziskave zelo pomembno, da doseže velik del ciljne skupine s pomočjo pošiljanja raziskave po elektronski pošti, delitvijo na družabnih omrežjih ali preprosto s s povabilom svojim LGBT prijateljem, naj sodelujejo.

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Naj tvoja izkušnja šteje”

  1. gayprimorec gayprimorec  pravi:

    Izpolnil. :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !