Povabilo na morje

Živahno LGBTQ dogajanje v Kopru:

PETEK, 6.4.2012


[FotoFlickr, Moyan_Brenn]

Tim in Alfred vabita v petek, 6.4.2012 na tretje srečanje v Kavarni Loggia v Kopru. Vabljeni ste vsi LGBTQ-jevci, ki ste z Obale, ki študirate na Obali ali boste v petek prišli na Primorsko. :) V petek, 06.04.2012, ob 18:00. P.S. Povej naprej in povabi še koga :)

SOBOTA, 7.4.2012

Na projekcijo večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Daddy & Papa in pogovor z izr. prof. dr. Romanom Kuharjem, pa v soboto, 7. 4. 2012, ob 20. uri v e-Kavarni Pina (Kidričeva 43, Koper) vabi Društvo LEGEBITRA.

Daddy & Papa je enourni dokumentarni film avtorja Johnnyja Symonsa, ki raziskuje osebni, kulturni in politični vpliv gejev, ki so sprejeli tradicionalno, a hkrati revolucionarno odločitev. Odločili so se, da bodo vzgajali otroke. V dokumentarnem filmu sledimo štirim gejevskim družinam, ki se soočajo z vsakodnevnimi in širšimi družbenimi izzivi,ki se zarezujejo v njihova življenja: nedefinirana pozicija medrasnih družin v ZDA, čar in negotovost nadomestnega materinstva in posvojitve, kompleksnost poroke in ločitve v gejevski skupnosti ter legalnost njihovega starševstva.

Kot očetje se ti moški soočajo z neštetimi izzivalci: s konservativci, ki jih dojemajo kot samo antitezo družine; s povprečnimi Američani, ki verjamejo,da so matere ključne za otrokov razvoj; z gejevsko in lezbično skupnostjo, kjer težko priborjena neodvisnost in seksualna osvobojenost pogosto nista v skladu z zahtevami starševstva. Po projekciji filma se bomo pogovarjali z izr. prof. dr. Romanom Kuharjem, ki na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani med drugim predava predmet Uvod v gejevske in lezbičneštudije. Vabljeni!

Projekcijo filma z debato organizira Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju s Kulbom študentov Občine Koper in Kulturno-izobraževalnim društvom PiNA v okviru LGBT meseca zgodovine, ki je del evropskega projekta »Engaging Hearts and Minds, Changing Attitudes«. Projekt se izvaja od podpori Evropske komisije, Direktorata za pravosodje, svobodo invarnost v okviru programa Temeljne pravice in državljanstvo. Vsebina dokumentane odraža nujno mnenj in stališč Evropske komisije. Projektsofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !