Pismo mame: Moj sin je gej

Odkrila sem vaš blog in sem se odločila za nekaj besed.

Mogoče, ker je še vedno aktualen propad zakonika, mogoče, ker sem poslušala toliko neumnosti, da pravzaprav ne morem verjet, da živim v tako omejeni državi. Presenečena sem nad mladimi ljudmi in ni mi jasno, kdo jih je vzgajal, kam so hodili v šole, kaj so gledali na tv, da ne morejo sprejet zgolj dejstev?? Sem pa le prepričana, da je v vsem skupaj veliko dobrega. Govori se in mogoče pa je to začetek premikov! Izredno spoštujem g. Majo Lupšo, da se je javno izpostavila, me je pa nekaj zelo motilo. Njen trpeči izraz na obrazu, njen šok, ko se je sin outiral pri 24-tih, njeno jokanje. Vse skupaj se je slišalo kot tragedija, ki se je zgodila. To enostavno ne morem sprejet. Trdim, da popolnoma vsak starš ve, da je njegov otrok gej in to že zelo zgodaj! Seveda pod pogojem, da živi z otrokom in ne mimo njega, da ga upošteva, da mu sledi. Vse ostalo je pretvarjanje!

Ko se je moj sin outiral, je imel 15 let, bil je zaljubljen. Takrat mu je starejši brat rekel, da je pomembno samo to, da je srečen, nakar sta se objela z besedami: Rad te imam! Takrat sem se zavedla, da sem nekaj dobrega naredila, da sem otroka vzgajala v duhu, da je pomembna sreča, ljubezen, da nisem dovolila, da bi padla pod vpliv okolice, malomeščanstva. In bila sem ponosna!

Zavedam se, da smo kot družina prej izjema, spoznala sem veliko njegovih prijateljev in prijateljic , ki doma ne upajo povedat in kako veliko breme je to. Večkrat me prosijo za nasvet, samo za pogovor. In pri nas poslušamo Lano del Rei, Adele, gledamo Modern family, hahhahahaa… Pa saj vse to poznate, a ne?

Sin ima fanta, spoznala sem ga. Tako mlada sta, lepa, zaljubljena in srečna. In srečna sem tudi jaz!

just MAMA

 • Share/Bookmark
 

14 odgovorov na “Pismo mame: Moj sin je gej”

 1. Dajana Dajana  pravi:

  Jao… Popolnoma neživljensko. :roll:

  Dvomim, da je tole napisala resnična mama. Poznam kar nekaj gejev in vem, da ima čisto vsak problem s svojo mamo. Pri moškemu homoseksualcu je – zdi se mi lažje, kot pri ženski – lezbijki. Res ne gre tako enostavno. :cry:

  Gre za velikanske drame povsod – pri otrocih in pri starših. In napisat nekaj besed, povedat, da sem jaz v redu mama, da se je moj sin lupčkal pri petnajstih – ergo je homoseksualec pri petnajstih… je malo smešno. Pri petnajstih jaz niti slučajno nisem vedela, ali sem homoseksualna ali hetero. Jaz sem bila še pri sedemajstih zaljubljena v žensko….

  Tole tukaj smrdi po pamfletu. :roll: Sicer lahko vzamem za dejstvo, da obstajajo tudi take mame, ki enostavno sprejmemo to, da je otrok homoseksualen.

  Večina pa niti slučajno ne. Pač smo tako vzgojeni. Pri nas je največji problem komunikacija med starši in otroci. Sama imam starše, sem bila vzgojena v taki “zapeti” družini in sem imela velikanske probleme, ker nisem bala taka, kot vse “druge” punce. Kaj šele, da bi bila homoseksualna!

  Me pa zanima, kaj pomeni beseda: outiral?

  Pa še nekaj, jaz sem bila tudi proti Družinskem zakoniku. Pa ne zato, da bi imela kaj proti homoseksualcem, ampak, ker je bil slabo napisan in proti otrokom.

  In spet te delitve. Tisti, ki so Za zakonik so pridni državljani, tisti, ki so Proti, so slabi.

  A lahko že nehate? :roll:

 2. justMAMA  pravi:

  Sicer si to pisala bolj zase kot pa odgovor na prispevek, ker v eni sapi ne verjameš, da sem “prava” mama in istočasno pišeš, da lahko sprejmeš, da so tudi takšne mame:)In verjamem, da si odraščala v “zapeti” družini.
  Razumem te in tudi napisala sem, da je vsak dan bolj jasno, da smo kot družina izjema !Mislim, da ni starša, ki bi ob dejstvu, da je njegov otrok gej, skakal od veselja!Zavedanje, da se pa moj otrok ni tako odločil, da to ni stvar izbire,mi je pomagala, da sem to sprejela.
  V tebi je veliko grenkobe, slabe izkušnje ! Se mi pa zdi, da bi besedo outiral le morala poznat, če je to tudi tvoj svet in če si na pravem blogu !

 3. Krisss  pravi:

  Najprej iskrene pohvale prispevku!!!
  Moram pa se obregnit ob Dajanin komentar – ljubo dekle, če imaš ti ‘zapete’ družinske razmere, nikjer ne piše, da na svetu (beri pri nas) ne obstajajo ‘odpete’. Meni so bili fantje všeč že v petem razredu osnovne šole, to je 11 let, se mi zdi. Je že res, da sem kasneje eksperimentiral tudi s puncami, ampak dejstva ne moreš zatret.
  Lahko si vsakdo meče pesek v oči. Družba pa – sprejela ali ne – dejstev ne bo spremenila. Meni je moje življenje všeč. Nebi ga želel zamenjati z nobenim strejtom. Pa trenutno niti nisem zaljubljen niti fanta nimam.
  Imam pa rad ljudi, ki živijo svoje življenje na način, ki jim je všeč. Ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo in v življenju iščejo dobro, saj vedo da obstaja! :)

 4. Gaber  pravi:

  Jaz bi rad videl, da bi moja mama videla, kako lepo sem uspel. :P Jaz sem povedal bratu. Nekaj sem jezikal in mi je eno primazal. Ta klofuta ga še danes boli. In prav je tako. ;) Koliko pa je zdaj star tvoj sin? Kaj pa drugim poveš o njem? Jao, jaz rad piham regratove lučke! :P

 5. justMAMA  pravi:

  Ja, res pohvale za sliko!
  Slišala sem kar nekaj podobnih zgodb kot je tvoja. Ne razumem, ne morem.Realnost, ki nekako ne sovpada v leto 2012! Pred dnevi sem se vrnila iz Španije. Res je , da ne pobirajo pasjih drekov, res je, da hodijo čez rdečo na semaforu,imajo pa glave odprte in velika srca, so brez predsodkov.Gej pari se držijo za roke, mirno se sprehajajo in nikogar ne motijo.
  Sin je pa star 22 let.V bistvu ne vpijem na glas, da je gej, kot tudi ne vpijem na glas, da imam rada zeleno barvo.Če se pa pojavi kakšno vprašanje, pa seveda povem.
  Krisss, tako lepo si napisal! Iskati dobro, ker obstaja!

 6. glavca glavca  pravi:

  @Dajana: Več o outiranju oz. coming outu ali razkritju, ki je osrednji del oblikovanja identitete vsakega istospolno usmerjenega posameznika, si lahko prebereš na tej povezavi: http://glavca.blog.siol.net/2011/11/10/oblikovanje-identitete-istospolno-usmerjenega-2/

  Glede Družinskega zakonika ti postavljam retorično vprašanje: V katerem delu je bil napisan slabo in proti otrokom? Vprašanje je res samo retorično. In ne bom se skliceval na strokovna združenja, ki so zakonik podprla.

  Ne bi rekel, da si slaba državljanka, ker si glasovala proti, ti bom pa napisal, da je tvoj pogled na področja, ki jih zakonik ureja, ostal nekje v šestdesetih, sedemdesetih letih prejšnjega stoletja – tisočletja :) . Svet pa se spreminja.

  Iztok K

 7. Dajana Dajana  pravi:

  Iztok K, hvala za link. Glede DrZak… slab je, zato ker ureja stvari za otroke država, ki nima kaj urejati pri otrocih! Obvezno cepljenje. Odvzem otroka… itd.

  Več pa ne bom povedala, ker sem te evforije in hujskanja in določevanja, kakšen bi moral biti nek človek resnično sita.

  Moja velika ljubezen je gej. ;) ))) Ampak je popolnoma vseeno, kakšne spolne usmerjenosti je. To je meni popolnoma nepomembno. Človek ni samo telo, je neumrljiva duša!

  Več sreče pri Zakoniku naslednje leto. ;) Če mene vprašate, ga sploh ne potrebujemo.

  Evo zakaj: Zakon privlačnosti in gejevske pravice http://www.youtube.com/watch?v=cNzHXw6ggAk

 8. justMAMA  pravi:

  Vprašanje je bilo jasno zastavljeno, odgovor pa o gejih in njihovih pravicah ?? Zakaj že ?
  Odvzem otroka ! To lahko pa skrbi samo nekoga, ki je kot starš zakazal in se boji! Ali pa nekoga,ki si zatiska oči in ne vidi realnosti, ne vidi, kolikim otrokom bi bilo lažje in lepše živeti, če bi jim uspelo priti iz objema neodgovornih, agresivnih staršev!

 9. Miha  pravi:

  Tisti posnetek na youtubu je pa krneki. Čisto ameriško pumpanje. Na koncu bi morali samo še šampon za pse prodajat.

 10. d.  pravi:

  @Dajana: Dejansko? Mislm..dejansko so na družinski zakonik zavrnili homofobi, homofobi, ki so se skrivali za svojo vero in verni ljudje in še tisti, ki so mogoče sposobni malce več razmišljat in so malce raziskovali, si brali…so našli nekaj takega, kot je ta posnetek in ugotovili, da je pa družinski zakonik nepotreben. Dejansko? Lej mislm..oprosti ampak..morm rečt, da me je šokiralo.

 11. Dajana Dajana  pravi:

  d. Seveda, homofobi! :roll: Dokler boste tako militantni, ne bo šel ta zakonik skozi. Basta!

 12. bip  pravi:

  seveda ! ko ni argumentov, je basta !

 13. Jeffrey  pravi:

  Hm, zanimivo…Dajana najprej pove, da je proti zakoniku, ker je bil baje slabo napisan in proti otrokom, na koncu pa namigne, da bi bila morda celo za (in bi zakonik šel skozi), če nekateri ne bi bili tako “militantni”. Kaj jo torej v resnici moti? Mislim da je odgovor na dlani….

 14. Tina  pravi:

  Pozdravljeni,
  moj sin je gej. Star je 30 let. Ko mi je povedal, je bil star 19 let. Seveda sem sumila v to že prej.
  Ko mi je povedal, sem bila v šoku. Odreagirala sem grozno. In mu prepovedala priti domov. Rabila sem skoraj dve leti, da sem se s tem povsem sprijaznila. Ze nekaj let ima resnega fanta, ki ga imam tudi jaz zelo rada. Vse sem sprejela, samo to se ne da čez noč. Potreben je čas. Kmalu se bosta poročila. Zelo sem ponosna nanj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !