Nekega večera, ko se zmrači

»Bist do einzeln?«
»Nein, ich bin in einer Beziehung, aber er ist nicht hier.«
»Haha, dann bist du allein. Kommst du mit mir. Die Partei ist unten.«
Na levo roko mi je zapel zeleno zapestnico. Še zadnjič sem se ozrl proti izhodu, ko sem naenkrat zalotil svoje telo, kako se samodejno, skoraj začarano, premika skozi temačen hodnik. Vratar me je vodil navzdol po jeklenih stopnicah, stene so grmele od glasne glasbe. Elektro seveda. Markus mi je povedala za ta kraj – najboljši in najprestižnejši gej žur v Kölnu, bojda. Scena me je prevzela, priznam. Kletke, naga telesa, in jaz. Neizkušen in nedolžen fantek, ki ni več tako neizkušen in nedolžen, popolnoma sam med vsemi temi pedri. Komaj dobro vdihnem in sem že obkoljen. Oba neverjetno podobna skoraj prvemu, vendar še lepša, z bolj črno brado. Zvlečeta me na plesišče in tako smo plesali cel večer. No ja, ne samo plesali.

Zdaj, ko sem rahlo neobrit, imam industrial uhan v levem ušesu in punk frizuro, me prej opazijo. Otter mi pravijo. Medvedom sem še posebej všeč, ker tako prikupno pašem v njihovo naročje. Dovolim si več, ker me napake ne bodo spremljale domov. Če ga sploh še imam. Tu, na nikogaršnji zemlji, prvič občutim popolno ravnodušje do mnenja okolice, se prepustim in končno zaživim življenje, ki sem se ga vedno bal živeti. Moja svoboda je lepša, kot sem si kadarkoli predstavljal.

Morda skoraj preveč.

Žan

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Nekega večera, ko se zmrači”

 1. Gaber  pravi:

  Moj mali potrebnež živi! Moj mali potrebnež se ima lepo! :P Jao! Ti boš že ves premečkan, preden prideš v Pariz! Hodiš okoli sam? Kdo pazi nate?

 2. Žan  pravi:

  @Gaber Nisem še premečkan, se ne pustim. :) V Parizu sem pa mogoče ta vikend.

 3. blaž  pravi:

  gaber, haha.

 4. Gaber  pravi:

  Ta vikend! Si že puščam brado! :P Am. Kdo pazi nate? Nisi napisal.

 5. Žan  pravi:

  @Blaž Tudi mene nasmeji. :)
  @Gaber Naslednji teden od četrtka naprej. :) Sam pazim nase, čeprav sem majhen.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !