Zou bisou bisou

V baru Tropic, na Rue des Lombards, blizu Place de Sainte Opportune, v Parizu se ve da, sem ga gledal, kako gleda mene. Še pred nekaj tedni, bi bil preveč sramežljiv, zdaj pa držim pogled. Intenzivno, kot me je naučil on. Ni imel brade, a mi je bil vseeno všeč. Eden izmed tistih, ki jih ni strah vzeti to kar hočejo in on si je želel biti v meni, me poljubljati, gristi in okusiti. Ogovoril me je v angleščini – njegov francoski naglas me je nasmejal. Pripovedoval mi je o ne vem več čem in kmalu sva oba vedela kam naju pelje pogovor. No ja, vsaj jaz sem. Zjutraj sem se zbudil s tremi neodgovorjenimi klici. Markus. Preplavita me panika in sram, vendar ne zaradi stvari, ki sem jih ali ne naredil, ampak zaradi tega, ker nisem čutil ničesar. Prav ničesar.

Priznam, da sem zbežal in da sem se morda iz napačnih razlogov znašel tisoč kilometrov stran od doma. Vendar zdaj sem tu in po resnici, ne bi zamenjal za nič. Včasih nas pot, na katero smo bili porinjeni, vodi do odkritij jaza, ki jih nikoli nismo pričakovali. Ko se ozrem okoli sebe, se počutim mirno. S svojimi novimi sopotniki lebdim proti naši skupni zavesti. Drug z drugim ustvarjamo naš edinstven obstoj. Čeprav se zavedamo, da bo naše novo življenje hitro minilo, se ne bojimo. Ker nekako, kljub usodi ali morda zaradi nje, smo se našli v temi in skupaj se bomo prebili iz nje.

Žan

 • Share/Bookmark
 

9 odgovorov na “Zou bisou bisou”

 1. Sundancer83  pravi:

  Tudi sam sem pred leti tisoč kilometrov od doma odkril neznani in nepričakovani jaz. Fantastična izkušnja :)

 2. Krisss  pravi:

  Žan, pohvaljen. Všeč mi je tvoje pisanje. :) Verjamem, da je globoko v tebi tisti sramežljivec poln samozavesti, ki nevede v nelagodje spravlja druge… ;)

 3. Gaber  pravi:

  Ti si v Parizu gledal v mene. ;) Jaz se tebe bojim. Ti si intelektualec. :P

 4. vilibald  pravi:

  Kaj pa pomen naslov? Drgač je super. Edin naslov me matra.

 5. Žan  pravi:

  @Sundancer83 Kje točno si pa odkril ta jaz? :)
  @Krisss Hvala! Samozavest se mi vsekakor izboljšuje. Ti si tudi bolj sramežljiv? :)
  @Gaber Malo ti je bil pa res podoben. Ne boj se me, ne grizem. Preveč. :)
  @vilibald Naslov je v francoščini in v prevodu je: Oh, poljub poljub. Drugače je to pesem: http://www.youtube.com/watch?v=1sGjKIf8qCY

 6. vilibald  pravi:

  Spet sm postal pametnejši. :D Hvalaaaaa!!!

 7. Krisss  pravi:

  Žan, jaz sem prava korenina. Sramežljivost si še mimo mene ne upa, kaj šele, da bi me osvojila… ;)

 8. Miha  pravi:

  Lušna fotka. :D

 9. Žan  pravi:

  @vilibald Kadarkoli. ;)
  @Krisss :) , mogoče bom tudi jaz nekoč.
  @Miha Meni je tudi všeč. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !