Fuzbal!

Nogometni turnir enakosti - Nogometna družina je zakon!

12 raznovrstnih ekip iz Slovenije, z gostujočimi ekipami iz Madžarske, Hrvaške, Italije in Avstrije bo pokazalo da nogomet lahko tudi združuje.

Kje: NK Svoboda, Gerbičeva 61, Ljubljana
Kdaj: nedelja, 13. maja 2012, med 10:00 in 16:00
Nogometni turnir bodo spremljale spremljajoče dejavnosti

Vljudno vabljeni na vse aktivnosti – vstop je prost!

Od leta 2009 je več organizacij širom Evrope sodelovalo pri projektu Nogomet za enakost, ki ga financira Evropska komisija (generalni direktorat za pravosodje). Junija 2011 se je začel drugi del projekta, ki poudarja promocijo nogometa brez homofobije, rasizma in etnične diskriminacije, tokrat s poudarkom na srednji in vzhodni Evropi. Prvič v zgodovini potekajo Evropska gejevska in lezbična športna prvenstva (EuroGames) v vzhodni Evropi, in sicer v Budimpešti, Evropsko nogometno prvenstvo EURO 2012 pa na Poljskem in v Ukrajini. To sta le dva dogodka, ki sta vključena v projekt Nogomet za enakost – soočanje s homofobijo in rasizmom v srednji in vzhodni Evropi. Poleg aktivnosti ozaveščanja je v ospredju tudi izmenjava znanja in izkušenj med srednjo in vzhodno Evropo, med LGBT (lezbičnimi/gejevskimi/biseksualnimi/trans) skupnostmi ter migrantskimi in etničnimi skupinami. Vodja projekta Nogomet za enakost je FairPlay-VIDC (Avstrija) sodelovanju z izkušenimi nevladnimi organizacijami, vključno z EGLSF, Italijanskim združenjem šport za vse UISP, Football Supporters Europe (FSE), People Against Racism (L‘UDIA, Slovaška) in SPOLINT iz Slovenije.

Za dodatne informacije obiščite: www.footballforequality.org in www.spolint.org. Projekt delno sofinancira Evropska komisija (generalni direktorat za pravosodje) v okviru programa temeljnih pravic in državljanstva.

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !