Večja brezposelnost med geji

Neka francoska raziskava je pokazala, da je odstotek brezposelnosti med geji enkrat večji kot med strejti. Raziskovalca sta do teh ugotovitev prišla na podlagi podatkov, ki jih je od leta 1996 do 2009 zbral Francoski nacionalni inštitut za statistiko in ekonomijo. Med geji v partnerski zvezi in strejti v partnerski zvezi je bila razlika v stopnji brezposelnosti še precej večja.

Avtorja kot verjetne razloge za to navajata diskriminacijo pri izbiranju kandidatov za delovno mesto, pogostejše menjavanje zaposlitev pri mlajših gejih, pa tudi to, da eden izmed gejevskih partnerjev včasih pusti zaposlitev, medtem ko je v heteroseksualnih partnerstvih to skoraj vedno ženska.
>> Pink News

Odpoved parade v Franciji*

Do tega na koncu vendarle ni prišlo, čeprav je tako kazalo. Oblasti v francoskem mestu Auxerre, ki ima 45.000 prebivalcev, so najprej podlegle pritisku desničarske Nacionalne fronte in odpovedale parado, češ da ne morejo zagoviti varnosti. Po ogorčenju LGBT-skupnosti so dogodek vendarle odobrile, in sicer vsega en dan pred paradno soboto.

Franciji se sicer do prihodnje pomladi obetajo istospolne zakonske zveze, minister za zdravje pa je že napovedal tudi ukinitev prepovedi darovanja krvi za MSM-je. LGBT-skupnost v Franciji od nove vlade Françoisa Hollanda pričakuje tudi povečanje starševskih pravic za istospolne pare, uzakonitev umetne oploditve za lezbične pare in izboljšanje položaja transspolnih oseb.

*V prvotni verziji ni pisalo, da je mesto parado nazadnje dovolilo.

François Hollande

>> Queer.de, Delo

Okrepitev LGBT-skupnosti na Hrvaškem

Na paradnem tednu v Splitu so med drugim predstavili društvo Trans Aid Hrvatska, prvo društvo v regiji, ki se primarno ukvarja s pravicami transspolnih oseb. Prvotni cilj društva je vzpostaviti skupino samopomoči s psihološko in pravno svetovalnico ter definirati konkretne potrebe transspolnih oseb. Člani društva so transspolne osebe, njihovi partnerji in svojci ter psihologi, sestanki pa bodo potekali v Zagrebu.
>> Queer.hr, FB-stran Trans Aid Croatia

Transseksualnost

Katera univerza je nabolj prijazna?

Če se slučajno odločaš za študij na Otoku, ti bo morda prav prišel vodič, ki ga je pripravila britanska LGB-organizacija Stonewall. Naredili so primerjavo o tem, kako prijazne so do LGBT-jev posamezne univerze. Upoštevali so stvari, kot je to, ali na univerzah obstajajo LGB-društva, ali njihovi pravilniki eksplicitno prepovedujejo homofobično nasilje in ali imajo za svoje delavce posebna izobraževanja z LGB-področja.

V Stonewallu upajo, da bo njihova raziskava spodbudila študente, ki so že na fakultetah, da bodo od svojih fakultet in univerz zahtevali izboljšave. Raziskavo so izvedli na podlagi izkušenj študentov. Veliko jih je poročalo zgolj o pozitivnih izkušnjah, skoraj polovica pa je že doživela tudi negativno obravnavanje s strani kolegov.
>> Gay Star News

Domen

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !