Kviz ob obletnici Stonewalla

Danes, na Vidov dan, :P se LGBT-gibanje spominja upora v Stonewallu.

Vsak narod, vsaka skupnost, vsako gibanje ima svojo pripoved, ki zraste iz zgodovinskih dogodkov. Zraste pa tako, da se zgodovinska dejstva zreducirajo, okoliščine posplošijo. Tako je verjetno tudi s Stonewallom. Ampak več o manj znanih podrobnostih Stonewalla kdaj drugič.

Upor v Stonewallu

Za vse, ki se počutijo pripadnike oz. pripadnice LGBT-gibanja ali ki nanj gledajo z naklonjenostjo in konstruktivno kritičnostjo, sem pripravil KVIZ o zgodovini LGBT-gibanja. Pripravljenih je 12 vprašanj s tremi možnimi odgovori. Na voljo je minuta in pol, tako da stric Google ni preveč v pomoč.

Klikni na povezavo in preveri svoje znanje.

Domen

 • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Kviz ob obletnici Stonewalla”

 1. Domen  pravi:

  Vidim, da ste kar pridno odgovarjali na vprašanja. Naj k vsemu dodam še nekaj besed.

  Stonewall Inn se je seveda nahajal na ulici Christopher. Tisti, ki poznate nemški prostor, ste se gotovo spomnili na to, da se v nemškem prostoru večina parad uradno imenuje Christopher Street Day (CSD).

  Teden dni pred parado je umrla gejevska ikona Judy Garland. Obstajajo teorije o tem, da je bila njena smrt (ne)posredno povezana z uporom, kar pa so res le teorije.

  O LGBT-jih v slovenskem filmu si lahko preberete tukaj: http://www.mladina.si/48924/homoseksualnost_in_slovenski_film/?utm_source=tednik%2F200946%2Fhomoseksualnost_in_slovenski_film&utm_medium=web&utm_campaign=oldLink

  Moram še reči, da so bili rezultati kar dobri! Ni važno, če si pravilno odgovoril/a le na nekaj vprašanj. Tudi jaz kot avtor vsaj o treh ali štirih vprašanjih ne bi imel blagega pojma, če ne bi poiskal informacij in jih umestil v kviz. Tisto, kar je pomembno, je to, da smo odprti in da se vsak dan naučimo nekaj novega. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !