HIV ni edini

Tobak med LGBT-ji povzroča več smrti kot aids, umori, samomori, alkohol in ostale droge ter prometne nesreče skupaj. To je eden izmed podatkov, s katerimi kampanja Crush nagovarja LGBT-je k življenju brez tobaka.

Če pomislimo logično, lahko sklepamo, da še več smrti kot rak na dihalih, povzroči rak, ki ni povezan s kajenjem. Da ne omenjam bolezni srca itn. Tako kot v celotni populaciji.

Ima pa kampanja dober argument za svoje delovanje v statistiki, ki kaže, da GBT-moški v ZDA kadijo dvainpolkrat pogosteje kot heteroseksualci, LBT-ženske pa dvainpolkrat pogosteje kot heteroseksualke. Z drugimi besedami: kadi 40 odstotkov ameriških LGBT-jev.

YouTube slika preogleda

Vzrok za kajenje med LGBT-ji sta predvsem stres in diskriminacija, povezana s homofobijo in razkritjem. To je očitno spoznala tudi tobačna industrija, ki pri svojem oglaševanju pogosto cilja na LGBT-populacijo, še navajajo v kampanji Crush.

Domen

P.S.: A se tale Roman iz spota zdi znan še komu?

 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “HIV ni edini”

 1. blaž  pravi:

  men je tale o stresu in diskriminaciji kot razlogih za kajenje mal bosa.
  pa žalostno je, da ta folk misl, da nam mora v gatah pridigat o škodljivosti kajenja…

 2. glavca glavca  pravi:

  Ob pljučnem raku se med trojico najpogostejših rakov pri moških uvrščata še rak debelega črevesa in danke ter rak prostate.

  V Sloveniji žal narašča število predvsem mladih kadilcev.

  Iztok K

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !