Je šlo za zločin iz sovraštva?

Mestece Portland v Teksasu je pred dobrim tednom dni pretresel napad na najstnici, v katerem je umrla 19-letna Mollie Olgin. Njena 18-letna partnerka Mary Kristene Chapa je napad kljub strelu v glavo preživela in je v stabilnem stanju. Policija domneva, da sta bili ustreljeni devet ur, preden so ju našli ležati v visoki travi nekega parka. Vodja tamkajšnje policije je dejal, da ni dokazov o tem, da je bil vzrok za napad homofobija, vendar pa tega ne morejo izključiti. Olgin in Chapa sta bili razkriti pred bližnjo okolico, ki ju je po poročanju medijev dobro sprejemala.

Olgin in Chapa

>> Gay Star News in NY Daily News

OBNAŠA NAJ SE ZADRŽANO

Bavarsko upravno sodišče je zavrnilo prošnjo za azil 24-letni Iranki, ki se v domovino noče vrniti zaradi svoje spolne usmerjenosti. Okrožni deželni urad Bavarske je po pritiskih javnosti izgon prestavil, tako da bo prosilka imela možnost vnovičnega postopka.

Kot je dejala 24-letnica, je bila prisotna na LGBT-zabavi, na katero je vdrla policija. Čeprav ji je uspelo pobegniti, je tajna policija izvedela zanjo in o tem obvestila njene starše. Študentka arhitekture se v domovini ne boji le bičanja, ampak tudi reakcije bližnjih. Vseeno je bavarsko sodišče menilo, da je njena zgodba izmišljena. Poleg tega je zapisalo, da se ji ob »ustreznem, zadržanem načinu življenja« ni treba ničesar bati. Njena odvetnica se sprašuje, kako, ko pa je njen primer postal javen.

Aktivisti si želijo, da bi tudi nemški sistem prevzel logiko britanskega vrhovnega sodišča. To je leta 2010 razsodilo, da se od LGBT-jem ne sme zavrniti prošnje za azil z razlago, da svojo spolno usmerjenost lahko skrivajo.
>> Queer.de

SNEDLI OBLJUBE

Spodnji dom nemškega parlamenta je v četrtek zavrnil predlog istospolnih zakonskih zvez. Za je glasovalo 260 poslancev, proti pa 309.

Najbolj je zagovornike enakopravnosti razočarala liberalna stranka (FDP). Izmed 93 njihovih poslancev so le štirje glasovali za zakon, čeprav stranka uradno zagovarja enake pravice vseh parov. Hkrati napovedujejo, da bodo jeseni poskusili s svojim predlogom.

Slabo statistiko glasovanja ima tudi leva stranka, saj je kar 17 njenih poslank in poslancev manjkalo ali se vzdržalo glasovanja. Nekaj tistih, ki so se vzdržali, so pojasnili, da nasprotujejo diskriminaciji istospolnih parov, vendar rešitev ni spolno v nevtralnem konceptu zakonske zveze, ampak je rešitev ukinitev zakonske zveze.

Guido Westerwelle

Nemški zunanji minister Guido Westerwelle, ki je razkrit gej in živi v registriranem partnerstvu, prihaja iz vrst liberalcev. V Nemčiji so ministri tudi člani Bundestaga. Westerwelle tokrat ni oddal svojega glasu.

>> Queer.de, Queer.de

Domen

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !