Pink Lake Festival na Koroškem

Če za prihodnji konec tedna, od 23. do 26. avgusta, nimate še nobenih načrtov, je ena izmed možnosti Pink Lake Festival. Gre za večjo LGBT-prireditev, ki poteka ob Vrbskem jezeru pri Celovcu, letos peto leto zapored.

V četrtek je na sporedu dress-code zabava v tradicionalnih avstrijskih kmečkih oblačilih. Za fante so torej obvezne irhaste hlače, za punce pa dirndl. Na zabavi bodo nastopili Celovčan, Dunajčanka in Italijan, ki so bili izbrani v finale šova Pink Lake Talent Suchen. Spodaj je video italijanskega pevca.

YouTube slika preogleda

Petek bo v znamenju zabave na ladji. Tisti, ki ne bodo uspeli priti do vstopnic, se bodo lahko pridružili na afterpartyju.

Za soboto zvečer se pripravlja zabava v Casinoju Velden.

Čez dan pa se bo vse dni od petka do nedelje dogajalo v baru na plaži Pago Beach Club.

V čem organizatorji vidijo posebnost prireditve? Eden izmed oglasov pravi, da ne gre za parado v velemestu, ampak za zbiranje LGBT-jev iz vse Evrope na zabavah v manjšem alpskem kraju ob čudovitem jezeru.

Skratka, aktivizma in vsebine ne gre pričakovati. Festival je namenjen sproščanju živcev in/ali hormonov.

Vrbsko jezero

Seveda je Pink Lake možnost le za tiste, ki si to lahko finančno privoščijo. Vstopnice za omenjene tri prireditve stanejo od 10 do 22 evrov, vstopnica za vse tri prireditve pa znaša 40 evrov.

Upam, da bodo vsaj kondomi na voljo brezplačno.

Če greš tja, pamet v roke in imej se lepo, če ne greš, pa prav tako.

To želi Domen.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !