Tabor v Bovcu

Društvo Legebitra vabi na jesenski tabor, ki bo od 28. do 30. septembra v Srpenici pri Bovcu. Tabor je namenjen mladim med 18. in 29. letom starosti, tokratna tema pa bo komunikacija.

Več informacij najdeš na spletni strani Legebitre.

LGBT tabor Legebitra

Do zdaj sem udeležil šest tovrstnih taborov, najprej dveh Dihovih in potem štirih Legebitrinih. Zdaj sem se taborov seveda že malo naveličal, ampak vsem, ki bi radi spoznali koga novega, zelo priporočam udeležbo. Ta je bila še zmeraj bolj raznolika, kot sem si mislil, da bo.

Zmeraj smo bili statusno, pokrajinsko in še kako drugače raznoliki – geji, lezbijke, biseksualne osebe in včasih tudi kakšna transoseba. Kar zadeva starosti, mislim, da je bilo po navadi največ starih od 20 do 24 let. Med približno dvajsetimi si vsaj z nekom gotovo izmenjaš telefonsko številko. Če ne drugega, tako poznanstvo pride prav takrat, ko npr. prideš na kakšno okroglo mizo ali literarni večer in lahko prisedeš h komu znanemu.

Organizatorici tabora je delo, ki ga opravlja, res pisano na kožo. Med drugim z nevidnimi metodami poskrbi, da se tisti, da tisti, ki se poznajo od prej, družijo z ostalimi in sodelujejo z njimi.

Delavnice niso še nikoli bile take, da kdorkoli ne bi mogel sodelovati pri njih. V glavnem jih pripravljajo prostovoljci, gre pa za pogovor oziroma izmenjavanje mnenj o kakšni temi, skupinsko ustvarjanje kolažev, skečev, kvizev ipd. Učenje torej poteka v takih interakcijah, zelo redko ex-cathedra, mogoče le na začetku kakšne osnovne informacije.

Če kdo v kateri delavnici ali pri čemer koli ne želi sodelovati, ima do tega pravico. Zmeraj se lahko reče ”ne”. Tabor temelji na odprtosti, nediskriminaciji in nenasilni komunikaciji. Če bi se to prekršilo, potem LGBT-tabor sploh ne bi bil več LGBT-tabor.

Med delavnicami je zmeraj več kot dovolj časa za klepet, zvečer pa se je poskrbelo za zabavo. Pri takšni starostni stukturi udeležencev na Legebitrinih mladinskih taborih bi vse skupaj brez tega itak ne bi moglo funkcionirati.

Hrana ni bila še nikjer kot v hotelu 5*, se je pa za 20 evrov še zmeraj dobilo dva spodobna polna penziona. Tudi zame kot za vegetarijanca so zmeraj poskrbeli, saj sem to navedel že v prijavnici. Tuši še na nobenem mojem taboru niso bili skupinski. Vozniki, ki smo na zbirnem mestu naložili nekaj svojih sopotnikov, smo še zmeraj dobili pošteno plačano za bencin.

Ne vem, kaj naj še napišem. Nič, najbolje, da se prijaviš, pa vidiš na lastne oči.

Domen

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !