Pregrob analni seks

Takoj, ko je zjutraj vstopil skozi vrata ambulante, sem vedel, da je nekaj hudo narobe, bil je bled, prestrašen, obraz je bil trpeč, trebuh pa napihnjen, kot da bi bil noseč. Prepoznal sem ga, pred leti sem ga zdravil zaradi nekakšnih problemov z zadnjikom … vem, da mi ni prikrival, da je gej …

Zaradi bolečin je počasi sedel in začel pripovedovati, da si je včeraj zvečer noro zaželel, da ga kak tip dobro obdela. Doma je bil praviloma vedno “aktivc”, zato sta se s partnerjem dogovorila za zmenek s tretjim, ki pa je bil nadpovprečno obdarjen (19-20 cm). Začela sta v “dogy” položaju, da bi se sprotil, je snifal poppers, tip pa je začel z vedno večjo silo “nabijati” (popolnoma ven in do jajc noter). Naenkrat je globoko v trebuhu začutil bolečino. Prenehala sta. Na penisu je bila kri. Ponoči ga je v trebuhu bolelo, postajal je vedno bolj napihnjen. Ni želel na urgenco, raje je počakal do jutra in me poiskal.

Ko sem ga pregledal, sem se bal, da ima predrto črevo, zato smo naredili rentgensko slikanje trebuha, ultrazvok in rektoskopijo. Črevo se na srečo ni popolnoma pretrgalo, prišlo pa je do krvavitve, v medenici je bilo pol litra krvi. Sluznica danke je bila v globini 10 do 16 cm podpluta, videla se je za pest velika “buška”. Krvne preiskave so bile zadovoljive, tako da smo z morebitno operacijo lahko počakali. Upal sem, da se je krvavitev ustavila, dobil je infuzijo, antibiotike, na vsakih nekaj ur smo ponavljali ultrazvok in krvne preiskave in kazalo je, da je nehal krvaveti. Oddahnil sem si, saj bi ga sicer moral operirati, mu odpreti trebuh in verjetno vsaj začasno narediti tudi stomo (izpeljava črevesja skozi trebušno steno), če bi se izkazalo, da je črevo predrto in blato v trebuhu. Čez nekaj dni sem ga lahko odpustil iz bolnišnice.

Redno je prihajal na kontrole, hematom (strnjena kri v steni danke) se je počasi manjšal in šele po letu dni ga ni bilo več videti z nobeno preiskavo. Pred kratkim je ponovno poskusil z analnim seksom, vendar nežno in z manj obdarjenim moškim.

[Nevaren ovinek med danko(rectum) in esastim črevesom(sigmoid colon).]

“Zakaj se je to pripetilo ravno meni, če pa sem v porničih videl še bolj grobo, z daljšimi in celo z roko …,” so bila njegova vprašanja.

Morda bi morali pod nekaterimi porniči z ekstremnimi prizori analnega seksa napisati: Ne počnite tega doma. Če še nikoli niste imeli ničesar v danki, ne morete pričakovati, da boste podobni profesionalcu na filmu, ki svojo ritko trenira že leta in je postala dovršen spolni organ. Že na začetku morate vedeti, da sploh ni nujno, da se bosta vaš zadnjik in danka navadila na novo vlogo in se boste morda morali sprijazniti z dejstvom, da receptivni analni seks ni za vas oz. boste potrebovali mnogo vaje in potrpežljivega, nežnega partnerja, da bo zadeva stekla brez bolečin, varno in brez kasnejših težav.

Ker nekaj znanja anatomije ne škodi, si oglejte sliko. Predvsem je pomembno, da si zapomnite zavoj med danko (rectum) in esastim črevesom (sigmoid colon). Danka je povprečno dolga med 14 in 16 cm (kar ustreza povprečnemu penisu), nato pa je različno oster zavoj (ovinek) v esasto črevo, t. i. rektosigmoidalni zavoj. Ljudje imamo različno anatomijo črevesja in tudi omenjeni zavoj je lahko zelo blag, zato bo brez težav tudi penis daljši od 16 cm prodiral v črevo. Lahko pa je zelo oster in brez tveganja poškodbe sploh ne bo mogel naprej. Tako kot pri prehitri vožnji z avtom v preostrem ovinku zletimo s ceste, tako se lahko tudi pri pregrobem seksu s predolgim “orodjem” zgodi nesreča. Če se igrate pod vplivom drog in/ali alkohola, je nevarnost še večja, saj lahko izgubimo kontrolo nad situacijo. Vozite varno.

Doc. dr. Boštjan Mlakar

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !