Nova številka revije Narobe

Izšla je nova, dvojna številka revije Narobe. Na naslovnici 22/23 številke je Oliver McNally, tisti britanski turist, ki je bil lansko leto v Ljubljani žrtev hudega homofobičnega napada. Z njim smo se pogovarjali o njegovem življenju leto po napadu.

Osrednja tema tokratnega Narobe je LGBT turizem. Imajo tiskarske škrate samo v Bovcu ali še kje drugje?

Ne spreglejte tudi naslednjih vsebin: Intervju: športni lgbt-funkcionar Andrej Pišl, trans-aktivist Kristian Ranđelović, zgodovinarka in sociologinja dr. Stephanie Coontz.

Kolumne in komentarji: Barbara Rajgelj (Češko je biti Slovenec), Andrej Zavrl (O prijateljstvu), Suzana Tratnik (Posvetitev), Mihael Topolovec (Mi, iztirjenci), Lothar Orel (DNK [Dete našega kardinala]), Nikolai Jeffs (Kako sem bil izbrisan). Narobe na spletu.

Obletnica: 25 let ŠKUC-LL.
Trans: Operacija spola v Sloveniji – operacija (skoraj) nemogoče.
Reportaže: Nikaragva, Salvador, Kuba, Madrid, Barcelona, Siget.
Pravo: Nadomestno materinstvo.
Mediašit: Roman Vodeb & Luca di Tolve.
Knjiga: Uroš Prah in David Valdes Greenwood.
Portret: Alan Turing, Jospeh Hansen.
Pet dobrih vam priporoča Jernej Verbič z Vala 202.

Objavljamo tudi napovednik 28. festivala gejevskega in lezbičnega filma in besedila skladb, ki so jih je na letošnji Paradi ponosa odigral Ansambel Kavsenik (V Lublan pr Šestic dela en nabildan stric …).

… in, kakopak, še mnogo zanimivega branja za dolge zimske večere. Narobe si lahko potegnete s spleta, si ga naročite na dom ali ga pograbite v bolje založenih glbt-frendli lokalih po Ljubljani in širše.

Uradno lansiranje nove, dvojne številke Narobe: sobota, 27. oktober v Roza Baru (Kersnikova 6) ob 20h in nato še v klubu K4 (Kersnikova 4).

Za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !