Z Dihom v kino – film Dvojina

V kino prihaja nov film Nejca Gazvode “Dvojina”. Z Dihom si ga lahko ogledaš v petek, 23. avgusta, proti večeru v Ljubljani (točno lokacijo in uro še sporočim). Prijave so obvezne, saj je število brezplačnih vstopnic omejeno – prijave na info@dih.si. Pohiti! :)

Na Kolosejevi spletni strani so zapisali: »Dvojina« je, po besedah režiserja, »film o ljubezni, ki se vrti okoli dejstva, da se vsi ljudje, ne glede na okoliščine v življenju, vedno borijo za preživetje svoje ljubezenske zgodbe«. Podobno je z nepričakovano ljubeznijo, ki vzcveti med dvema dekletoma – Tino, ki jo je upodobila slovenska igralka Nina Rakovec ter Iben, katere vlogo je odigrala Danka Mia Jexen. Mladi ženski se srečata po naključju – v trenutku, ko ena od njiju nosi veliko breme, druga pa išče svoje mesto v svetu. Izživetje ljubezni je oteženo zaradi ovir, ki jima jih življenje neutrudno postavlja na pot.

Dvojina je v svojem bistvu ljubezenska zgodba – zgodba o dveh osebah, ki se srečata, ko se ne bi smeli, a sta kanček srečnejši, da sta vendarle se.

YouTube slika preogleda

Dolžina: 1h 42min / 102min, leto 2013, scenarij: Nejc Gazvoda in Janez Lapajne, režija: Nejc Gazvoda, igrajo: Nina Rakovec, Mia Jenxen, Nataša Barbara Gračner, Jure Henigman, Matjaž Tribušon, Branko Čakarmiš, Tilen Lapajne, Niko Novak.

Z Dihom si lahko film brezplačno ogledaš v petek, 23. avgusta 2013 (točen kraj in uro sporočimo). Prijave so obvezne, število vstopnic je omejeno, na info@dih.si. Ogled filma je del projekta Mavrična svetovalnica, ki ga podpira Mestna občina Ljubljana in ŠOU v Ljubljani, Dih pa podpira tudi Ministrstvo za zdravje.

Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !