Mavrična Ljubljana

Mestna občina Ljubljana predstavlja novo knjižico iz serije Ljubljana – zdravo mesto z naslovom Mavrična Ljubljana.

Zapisali so: Mestna občina Ljubljana že vrsto let podpira programe, ki so namenjeni opolnomočenju LGBT-oseb. Ker se zavedamo, da je potrebno spodbujati aktivnosti, ki bi vplivale na širši družbeni odnos do LGBT-skupnosti, so sodelavke z Oddelka za zdravje in socialno varstvo skupaj s strokovnjaki in strokovnjakinjami na tem področju ter s predstavnicami in predstavniki nevladnih LGBT- organizacij pripravile knjižico Mavrična Ljubljana.

To je že sedma knjižica iz serije publikacij Ljubljana-zdravo mesto. V njej je predstavljena aktivna in produktivna LGBT-skupnost v Ljubljani, ki ji s sofinanciranjem različnih programov stoji ob strani tudi Mestna občina Ljubljana. V knjižici so prikazane različne aktivnosti (šport, zdravje, kultura, družabnost) LGBT-skupnosti v Ljubljani, svoj pogled na Ljubljano poda deset portretirank in portretirancev, dodani pa so tudi kontaktni podatki LGBT-organizacij in njihovih programov.

Predstavitev knjižice je bila v petek, 18. oktobra 2013, v Mestni hiši. Obiskovalce sta pozdravila župan Zoran Janković in predstavnica nevladnih organizacij dr. Barbara Rajgelj.

Knjižica v pdf formatu – KLIK :)

Spletna stran Mestne občine, za Glavco Iztok K

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !