Analni uzitki in zdravje

V desetletjih HIV/aids preventivnih aktivnosti, ki so praviloma poudarjale preprečevanje okužbe s HIV, je prav, da o analnem seksu kdaj spregovorimo celostno in bolj izčrpno, saj se je na področju preventive uveljavila praviloma ozko usmerjena pozornost na negativne vidike in nevarnosti analnega seksa kljub užitkom, ki jih mnogi najdejo v njegovem prakticiranju.

V Društvu DIH – Enakopravni pod mavrico vas zato vabimo na družabni ogled spletnega seminarja, ki ga oddaja MSMGF (The Global Forum on MSM & HIV) o užitkih analnega seksa in zdravstvenih vprašanjih, povezanih z njim.

Poudarek bo na zmanjševanju predsodkov in krepitvi zaupanja glede raziskovanja nekaterih užitkov, negativnih posledic, povezanih z analnim seksom, ter strategijah zmanjševanja le teh. Seminar bo odgovoril na vprašanja:
- Kako tabu analnega seksa vpliva na oblike komuniciranja in ponotranjanja informacij o analnih užitkih in zdravju?
- Katere so osnove analne fiziologije s poudarkom na užitku?
- Kakšni so odgovori na 10 najpogostejših vprašanj, povezanih s HIV/aidsom in analnim seksom?
- Kateri so dodatni viri za nadgradnjo znanja o analnem zdravju?

Ogled spletnega seminarja organiziramo v torek, 21. januarja, ob 16.00 v prostorih Društva DIH – Enakopravni pod mavrico, Slomškova 11, Ljubljana. Zaradi omejenega števila mest je obvezna prijava na info@dih.si. Udeleženke in udeležence prosimo, da zaradi nemotene izvedbe dogodka prispejo 10 minut pred 16. uro.

Dogodek je del DIHovega projekta Pamet v roke, kondom na glavo! ki ga podpira Ministrstvo za zdravje, Mestna občina Ljubljana in ŠOU v Ljubljani.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !