Vsi za enega, eden za vse – Tabor!

V Društvu DIH – Enakopravni pod mavrico vas v sodelovanju s Športnim društvom Out in Slovenija vabimo na zimski tabor, ki smo ga letos naslovili »Vsi za enega, eden za vse«. Letos se bomo družili med 21. in 23. novembrom, in sicer v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti – Medved, ki se nahaja na Medvadjem Brdu v osrednjem delu Slovenije. Stoji na razglednem predelu 789 m nad morjem, od koder pogled zajame nežen gričevnat svet, poraščen z bogatimi gozdovi.

Lokacija doma je ravno na prehodu Dinarskega gorstva v alpski svet. Hribovita, travnata pokrajina s kraškimi značilnostmi, posameznimi kmetijami, kjer prevladujejo apnenci in dolomiti, nam nudi veliko estetskih užitkov in enosti z naravo. Ponujena Vam je možnost, da se skupaj družimo in razširimo svoja védenja, znanja in pa seveda razmišljanja. Hkrati pa boste obiskali dele naše lepe dežele, kjer morda še niste bili.

Po priporočilu se bomo podali na kratek izlet/pohod do Dinozavrovih stopinj, ki jih je moč videti nedaleč od doma. Seveda pa se veselimo izmenjave izkušenj, s katerimi bomo skupaj skušali oblikovati dolgoročni ‘plan’ za boljše življenje in pogoje LGBT populacije.

Na letošnjem taboru se bomo posvetili umeščanju LGBT populacije znotraj družbe. Tako naprošamo vse, da povabite zraven tudi svoje prijatelje, ki niso del te/naše populacije. Tako bomo morda dobili nov vpogled v problematiko. Vsi udeleženci, ki to želijo, lahko tudi sami pripravijo katero od delavnic, ki pa se seveda lahko glavne teme tabora dotika samo posredno.

Za udeleženke in udeležence tabor vključuje: dva polna penziona (2 nočitvi in 6 obrokov: pet. večerja – ned. kosilo), delavnice in vodene skupinske aktivnosti, prostočasne in športne aktivnosti, pohajkovanje po Medvedjem Brdu s spoznavanjem lokalnih znamenitosti in kulturno-zgodovinske dediščine.

Udeležence in udeleženke naprošamo:

- za souporabo lastnih prevoznih sredstev do lokacije tabora (po zaključku prijav bomo skoordinirali prevoz po sistemu »lahko te zapeljem – me lahko zapelješ?),
- da s seboj prinesejo udobna oblačila, primerna za lažje športne aktivnosti in pa udobne čevlje za krajši pohodni izlet,
- da s seboj prinesete posteljnino in brisače (izposoja je možna tudi v domu z doplačilom – 4,40€),
- da pričnejo kopičiti veliko dobre volje, idej in energije, ki jih bodo delili z ostalimi na letošnjem nepozabnem vikend odDIHu.

Cena tabora je za člane 5€, za nečlane pa 15€. Plača se ob prihodu na lokacijo. Prijave so odprte za vse, ne glede na osebne okoliščine, spolno usmerjenost ali identiteto. Zbiramo jih do 20.11.2014 oz. do zapolnitve mest, katerih število je omejeno.

Prijave zbiramo preko e-pošte info@dih.si, kjer v sporočilu potrdite udeležbo in dodate nekaj osnovnih osebnih podatkov (ime, priimek, od kod prihajate) in morda z nami že delite idejo za delavnico, za katero bi želeli, da se na taboru izvede (v vaši ali naši pripravi).

Izpeljavo tabora je omogočilo sofinanciranje Mestne občine Ljubljana, Ministrstva za zdravje RS in ŠOU Ljubljana.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !