HIV Equal

Human beings need to show who they are and love, what they think and like. Everyone has the necessity of screaming out loud that we are here and want to be respected just the way we are. Art is how lot of people choose to do that. So, why don’t we use art to promote HIV testing and fight against HIV stigma? This is the choice of HIV Equal.

“HIV Equal is an USA multimedia campaign and online magazine that aims to end HIV stigma and promote HIV testing by creating a social art movement that changes the way people think about HIV and which reopens the national dialogue about HIV.” In addition there is an interesting section about healthy practices and HIV prevention and also another one about education.

Everybody has an HIV status (negative or positive), so there is no real differences between any of us. The important issue is to realize this fact and be aware of the relevance of HIV testing to know our own status.

Finally, here there are two shorts about HIV+ people I found on HIV Equal website. Enjoy!

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “HIV Equal”

 1. Yan  pravi:

  Pozdravljeni,

  mogoče v vaši ekipi dela kdo kot aktivist za LGBT pravice oz. sodeluje v kampanji za refendum ki bo ta mesec?

  Slučajno sem videl ta video https://www.youtube.com/watch?v=xhMq9uKrd-0
  in me žalosti da se širijo take neresnice in zavajanja, ščuvanje ljudi oz. ustrahovanje, kot da ne morejo razmišljati z svojo glavo. Najbolj me pa moti da vse to počnejo na podlagi svoje vere, proti kateri nimam nič.

  Sam se ne bom javno izpostavljal v kampanji, zato vam želim tistim ki se borite za enakopravnost veliko poguma in moči :)

  LP

 2. glavca glavca  pravi:

  Zdravo Yan,

  tudi nas žalosti in jezi, ko poslušamo take stvari. Društvo DIH sodeluje v referendumski kampanji kot organizator kampanje, sodelujemo pa tudi s kampanjo Čas je ZA in tekom kampanje promoviramo enakopravnost in pozivamo ljudi, da se udeležijo referenduma in glasujejo ZA. Več informacij o referendumu najdeš na dih.si/referendum, o kampanji pa na casjeza.si.

  Lp, glavca

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !