Več masturbiranja za boljše zdravje

V reviji European Urology so objavili članek, ki potrjuje povezavo med pogostimi ejakulacijami in manjšo možnostjo za nastanek raka prostate. Raziskava, ki so se je lotili, je trajala 20 let in je preučevala 30.000 moških. To ni prva raziskava, ki je prišla do podobnih zaključkov, je pa še dodaten dokaz, da je nekaj na trditvi.

Raziskovalci so ugotovili, da so imeli moški v svojih 20-ih, ki so ejakulirali vsaj 21-krat na mesec, 19 % manj možnosti za nastanek raka prostate, kot tisti, ki so to počeli samo 7-krat na mesec ali še manj. Pri moških v njihovih 40-ih letih se je ta odstotek povečal na 22 %. Čas je, da ga vzameš v roke. ;)

Poleg tega je glavna raziskovala v raziskavi povedala, Jennifer Rider, da je pri moških, ki ejakulirajo zelo malokrat na mesec (0-3-krat), večja verjetnost za nastanek tudi drugih zdravstvenih težav in zapletov, zaradi katerih lahko celo umrejo mlajši. Vsekakor pa, poudarja, je lahko pogosta ejakulacija in varna, zaščitena spolnost v odraslosti dobra strategija za preprečevanje raka prostate.

Torej ne samo masturbiranje, tudi vse druge oblike zadovoljevanja, pri katerih ti pride, so na mestu. Vendar ne pozabi na ustrezno zaščito pred spolno prenosljivimi okužbami, če se v spolno zadovoljevanje ne spuščaš sam. Pamet v roke, kondom na glavo!

Vir: Metro

Vir fotografije: New Health Advisor

  • Share/Bookmark
 

2 odgovorov na “Več masturbiranja za boljše zdravje”

  1. gejzir  pravi:

    V prvem odstavku je najbrž mišljeno 7-krat na mesec?

    Ni mi jasno, kateri mladi moški ejakulira do trikrat na mesec. To diši po kakšnih psihičnih težavah, hudi bolezni ali uničenosti zaradi drog ipd. Skratka, ta podatek je zaskrbljujoč že sam po sebi, brez morebitnega vpliva na prostato.

  2. glavca glavca  pravi:

    U, res je, 7-krat na mesec, hvala za opozorilo. Popravljeno. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !